Kära influensers & följare…

Ett helt sjukt svårt ämne är väl detta med influensers och reklam. Jag ursäktar om jag är trött och flummig men just nu är klockan 01:50 och jag kom bara att tänka på massa saker nu, som jag ville skriva ner. Ja, hur som helst influensers, youtubers, bloggare och ja allt vad det nu finns. Själv fattar jag absolut att de måste försörja sig på något. Och deras levebröd må till viss del vara samarbeten. MEN när jag t.ex prenumererar på en youtube kanal inte fan vill jag se ett 25 sek långt klipp innan och sen när jag kommer till videon så säger hen ”köp denna den är så bra, den kostar bara 21749234092439401kr. Men ni får en rabattkod av mig på hela 0,16 % varsågod”. Nä vidrigt, otroligt tröttsamt och sönder-sponsrat. Jag tycker det är extremt oförskämt att sitta och be en kanske 12 åring att köpa en ögonskuggspalett för 699kr. Alla har inte samma förutsättningar och det gör bara att ungarna vill ha. Jag är själv en 14 årig tjej och skulle jättegärna ha hela lådor fulla med olika sminkprodukter, men det kan jag såklart inte.

Okej jag ska inte bara klaga jag gillar också att sitta och kolla på ”get ready with me” -videor, men på något sätt är det en sanning som huvudet vet inte existerar men som man ändå vill ha. Enligt min mening borde alla bli bättre på att ta till sig eller göra reklam. Man ska absolut inte lita på allt någon säger även om det är ens favoritinfluenser, för att du känner trots allt inte personen.

Det är också en sak som många vet om men egentligen inte vill veta av att bara för att du vet vad … har för soffbord eller heter i mellannamn, bara för att du ”känner” influensern så betyder det inte att den vet och ska ha rätt att bestämma var du ska lägga din tid och dina pengar. Alla influensers säger att de älskar sina följare men de vet inte vem du är, du är trots allt bara levebröd. Du hjälper den personen genom att läsa bloggen eller kolla på klippen. Precis samma sak som du gör om du läser detta, för ja om du likar detta så kommer det bara betyda en liten like för dig men jag kommer att bli glad.

Måste säga en sak till. Att försök inte att bli som en influenser, för hen är inte heller felfri. Jag tar otroligt mycket inspiration från ex. Nellie Berntsson och Jennifer Bratt i ridningen (vilket är bra), men snälla ta inspiration är bara kul och lärorikt men försök aldrig att ändra på dig själv. För Therese kommer aldrig tänka ”omg vad gullig, hon är som mig”. Det ända som kommer att hända är att du kommer att må sämre för att du tappat bort dig själv, och då kommer du troligen att börja titta på någon mer och ta efter lite där. Och tillslut är du en hybrid av typ 7 influesers, men du har ingen aning om vem du själv är. Och nej du kan inte gå tillbaka till den du var innan för då var du yngre och så skulle du inte vara idag. Så jag ber alla unga tjejer och killar, snälla ni var er själva, köp vad ni själva tycker om, syssla med det du brinner för och var med de personerna som du verkligen gillar.

Ja, det får väl avrunda nattens lilla inlägg från mig. Just nu sitter jag och kollar på någon hoppning och har ätit chokladtortillias (så gott😍). Jag borde nog snart gå och lägga mig, men jag fick lite feeling och skrev oupsie. Ni får ha de så bra och var dig själv nu, puss & kram.☀︎

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>